дома тагови медиумска писменост

таг: медиумска писменост

Мултус и Регионален центар за одржлив развој со обуки за медиумска писменост во Гевгелија, Валандово, Богданци и Дојран

Изминатиот период во општините Гевгелија, Богданци, Валандово и Дојран и неколку нивни населени места, Центар за едукација, култура и активизам Мултус од Гевгелија, одржа...

Зашо Чик Ване нe поштуве новогодишна еуфорија – Оти не паѓа на дезинформации на социјалните мрежи (видео)

Низ содржина поврзана со новогодишната еуфорија и празниците кои ја опкружуваат, Мултус и Диверзија се потрудија да ги прикажат последиците од опсесивно следење на...

Медиумска диверзија претставена на Регионалниот собир за Отпор кон дезинформации во Нови Сад – Србија

Центар за едукација, култура и активизам ,,Мултус’’ од Гегелија деновиве присуствуваше  на Регионалната конференција за отпор кон дезинформации и говор на омраза што се...

Средношколци од Струмица се едуцираа за медиумска писменост како алка во борба против говорот на омраза и лажните вести

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“-Струмица почна со претставување на проектот „Со медиумска писменост до борба против говор на омраза“, во средните општински училишта.Вчера...

,,Мултус’’ од Гевгелија со комични и едукативни видеа и филм со средношколци, ќе го буди сомнежот дали веста е...

„Сите вистини на веста“ е насловот на проектот што ќе го спроведува Центарот за едукација, култура и активизам ,,Мултус’’ од Гевгелија со кој ќе...

Скај плус од Струмица со ,,Јутјберска платформа’’ ќе иницира младите да креираат видеа за медиумска реформа

Граѓанското здружение ,,Скај плус’’ од Струмица го промовираше проектот за медиумска писменост  насловен како „Јутјуберска платформа за медиумска реформа“. Целт на проектот е да...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Гевгелија идната недела ,,АРТ УМ“ фестивал – ќе се спои...

На 21 и 22 јуни 2024 година во Гевгелија ќе се одржи мултимедијален фестивал АРТ УМ . Овој фестивал ќе вклучува широк спектар на...