Младинска во Струмица ќе светне со ново улично со ЛЕД арматури

Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ започна со градежните активностите за поставување на ново улично осветлување на улицата „Младинска“ во Струмица. Според директорот Митко Бујуклиев,  ново...

Василево донесе одлука за свое учество во проект за изградба на улица во Добрашинци

Советот на општина Василево на вонредна седница, донесе Одлука за сопствено учество на Општината за реализација на проектот за изградба на улица во с.Добрашинци....

Од улиците во Стојаково, до настап на светските маратони – Арнаудов ќе трча и на кинескиот ѕид

Софтверски инженер и маратонец аматер. Вака се опишува себеси Ангел Арнаудов од Стојаково, Богданци, кој за неколку години успеа да ги истрча најпрестижните шест...

Јапонци ќе пошумуваат над Радовиш за да спречат свлечишта и поплави

Со пари и стручен тим од Агенцијата за меѓународна поддршка на Јапонија ќе се пошумува горниот тек од Радовишка река  за да се намалат...

Фото – На Богородица поставени табли со новото име – Република Северна Македонија

Царинската управа на граничниот премин Богородица кај Гевгелија ја постави таблата со новото уставно име на државата - Република Северна Македонија. Табли со новото уставно...

Убавините и понудата на Дојран ќе се презентира на туристички саем во Белград Србија

Туристичките потенцијали на Дојран со сите убавини ќе бидат презентирани на Интернационалниот саем за туризам во Белград - Србија кој ќе се одржи од...

Фото – Кочулските водопади кај Валандово станаа достапни како нова туристичка атракција

Заврши уредувањето на пристапот до Кочулските водопади на Беласица кои се на територијата на општина Валандово, со што овие природни убавини станаа достапни за...

Струмица бара поефтин гас со намалување на ДДВ то , надлежните прават анализа

Општинските власти на Струмица до Владата поднеле барање за намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) на гасот од 18 на 5 проценти. Барањето...

Депонии никнуваат на секој чекор, секој си фрла каде што сака а казни нема

Речиси во секое населено место во струмичко радовишкиот регион има една до две диви депонии кои се наоѓаат покрај локални патишта, реки, канали.  Ѓубре...

Преку форумски сесии, граѓаните ќе предлагаат регионални проекти што ќе ги финансира Швајцарија

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Агенција за развој и соработка ја реализира програмата...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

ВМРО-ДПМНЕ со предизборен митинг во Ново Село – преставени кандидатите за...

Во рамките на преизборната кампања за Претседателски и Парламентарни избори 2024, синоќа ВМРО-ДПМНЕ одржа митинг во Ново Село.На митингот се обратија кандидатите за пратеници...