Улиците во Валандово со пораки до возачите – Возете внимателно, детскиот живот нема цена !

На барање на родителите на учениците од училиштето ,,Јосип Броз Тито'' општина Валандово на четирите најфрекфенти улици во градот, постави банери за поголема безбедност...

Фото – Гевгеличани во Динќут ќе добијат рекреативен центар и излетиште по европски терк

,,Ова ќе биде навистина прекрасен простор за спортување и рекреација, не само на најмладите, туку и на повозрасните,, . Ова го истакна градоначалникот на...

Кои се приоритетните проекти на Југоисточниот плански регион за 2019 година

Советот на Југоисточниот плански регион на својата последна седница ги утврди приоритетите за 2019 година за кои Центарот за развој на Југоисточниот плански регион...

Центарот за култура од Струмица бара ревизија на распределбата на парите од Министерството за култура

Центарот за култура ,,Антон Панов,, од Струмица заедно со други десет театри и Центри за кулутра испратија барање за ревизија на националната програма за...

Со околу 280 илјади евра ќе се санираат свлечиштата на патот Радовиш – Конче

Јавното претпријатие за државни патишта склучи договор со битолската фирма Стентон Градба од Горно Оризари во висина од 283 илјади евра со кои ќе...

Фото – Општина Ново село ги исчисти дивите депонии во атарот Колешино

Општина Ново село заедно со комуналното претпријатие Комуна, деновиве почнаа да ги чисат дивите депонии. Акцијата започна од атарот на селото Колешино . Според...

Првачињата во Струмица добија училишни униформи што ги набави општината

639 првоодделенци од сите струмички основни училишта добија училишна униформа од дуксерки и маици . Станува збор за униформи кои се обзбедени од страна...

Автомобилистите од Стојаково со легендарното ,,Рено 4’’планираат да патуваат за Индија по патот на Мајка Тереза

Возачкиот тандем Џоко Шуклев и Ѓорѓи Николов од Стојаково, кои летово реставрираа возило „рено 4“ старо 40 години и со него патуваа до Франција...

Повик за распределба на 37 социјални станови во Струмица – еве кој може да аплицира

Струмичани од најранливите категории на граѓани од денеска до 6 март можат да аплицираат на огласот за распределба на 37 социјални станови во Струмица, што...

Макрадули дојде во Струмица за да најави гасификација на болницата од следната сезона

Заменик министерот за животна средина Јани Макрадули дојде во Струмица за да најави гасификација на болницата од следната грејна сезона. Според него за чист...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Струмица стапуваат на сила мерките за надминат праг на аерозагадување...

Во Струмица стапуваат на сила мерките за справување со загадувањето на амбиенталниот воздух бидејки два дена мерните станици покажуваат високи концентрации ПМ 10 честички...