Ќе се реконструира фонтаната во градскиот парк во Богданци, општината распиша тендер

2006

Општина Богднаци распиша тендер за реконструкција на фонтаната во градскиот парк. Огласот за ова јавна набавка е распишан пред два дена а крајниот рок за доставување понуди од економските оператори за ова намена е 26 април по што ќе се знае која фирма доставила најниска цена, односно ќе ја реконстурира фонтаната. За ова работа проектираната вредност од страна на општина Богданци е околу 850 илјади денари или околу 13,8 илјади евра без ДДВ

Согласно обајвениот Оглас за јавна набавка, реконструкцијата на фонтаната во Градскиот парк во Богданци треба да биде во рок од 30 дена од денот на воведување на фирмата изведувач на работите, додека плакањето по секоја завршена ситуација.

Фонтаната ќе се реконстурира според новопроектираната состојба од страна на Хидро градежен Инженеринг ДОО Скопје чиј графички приказ е даден во документите заедно со техничката спецификација. Реконструкцијата предивдува и осветлување но и оплеменување на просторот со најмалку 20 садници.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.