Фото: Преку практични вештини до кадри со висок квалитет, средношколци од Димитар Влахов подигаа пластеници !

4027

Учениците од земјоделската струка  при средното училиште  ,,Димитар Влахов’’ од Струмица со помош на професорите подигнаа пластеници на училишната економија на овој  центар.  Станува збор за активност во рамките на акцијата ,,Преку практични вештини  до кадри со висок квалитет!“што ја спроведува здружението ,,Меџик енд Лоџик Маркетинг’’ во соработка со СОУ ,,Димитар Влахов„. Професорот Томе Тимов за Дрнка.МК вели дека на ваков начин учениците ќе се запознаат со практиките но и новите технолошки алатки кај растителното прозиводство

Средношколците сметаат дека на овој начин може да стекнат поголеми вештини. Тврдат дека преку практичната настава може ќе бидат подобро подготвени за развој на сопствен бизнис по школувањето.

Младите во земјава имаат теоретски знаења но низ образовнито процес недостасуваат практични вештини. Од здружението ,,Маеџик енд лоџик маркетинг’’ Струмица сметаат дека мора заедицата и општеството да се посветат на овој сегмент, оти само со теоретски познавања нема да бидат конкурентни на пазарот на трудот

Акцијата ,,Преку практични вештини  до кадри со висок квалитет!“ ќе доведат до засилена соработка со бизнис-секторот во Струмичкиот регион во областа на земјоделството и руралната економија. Вештините кои ќе ги акумулираат со праксата, ќе ги направат учениците на СОУУД ,,Димитар Влахов,, од Струмица поприлагодливи и подготвени за пазарот на трудот.

Подигнувњето на пластеници научилишната  економија на Димитар Влахов е дел од проектот ,,Младите во руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ,, што го имплементира ЦНВП Македонија и Мрежата за рурален развој

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.