Радовиш објави Jавен Конкурс за доделување на традиционалните шестоноемвриски признанија и плакети

213

Врз основа на член 50 и член 63 од Законот за локална самоуправа , Градоначалникот на општина Радовиш донесе Р Е Ш Е Н И Е за објавување на JАВЕН КОНКУРС за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2022 година

На конкурсот може да се јават сите заинтересирани правни и физички лица, установи и организации, поединци, група творци и здруженија на граѓани од областа на занаетчиството, угостителската дејност, стопанството, образование, спорт и култура, здравство и социјално хуманитарна дејност во општина Радовиш.

Тие до 28 октомври треба да достават Податоци за предложеното физичко или правно лице и образложение за предлогот по конкурсот. Истите треба да се достават  до ЕЛС општина Радовиш Бул. „Александар Македонски“ бр. 7, 2420 Радовиш или директно во архивата на ЕЛС општина Радовиш со назнака : По конкурсот за 6 Ноември 2022 год. при што соопштуваат дека пријавите со нецелосна документација и ненавремено донесени, нема да бидат разгледувани.

 

 

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.