Пристапните патеки во училишниот двор во Владевци, комплетно завршени

354

Градоначалникот на општина Василево Славе Андонов, заедно со директорот на ООУ „Гоце Делчев“, Василево Дејан Стојанов,  денес, беа во посета на подрачното училиште во с. Владевци, каде извршија увид во штотуку завршената активност- изградба на две пристапни бекатонски патеки  од влезот во дворот до влезовите во училишната зграда.

Градоначалникот Андонов изрази задоволство од крајниот резултат: „Како што беше планирано, со почетокот на второто полугодие, двете пристапни патеки кои водат од улицата до влезовите во училишната зграда во с. Владевци се комплетнмо завршени. Периодот додека децата беа на распуст беше искористен да се завршат сите планирани активности, односно ископ и адаптирање на теренот, тампонирање, бетонирање  и поставување на бекатонските плочки, така што учениците второто полугодие го започнаа во подновен и разубавен училишен двор“.

Од резултатот задоволен е  и директорот на  ООУ „Гоце Делчев“, Дејан Стојанов, во чиј состав е и ова подрачно училиште: „Во рамките на нашите  можности како училиште, преземаме  активности со кои ги подобруваме условите во кои се одвива наставата, независно дали тоа е директно поврзано со одвивањето на наставниот процес или пак како во овој случај со инфраструктурни зафати за подобрување на училишната инфраструктура.

Вкупната површина на двете бекатонски патеки изнесува 85 м2, средствата се обезбедени од училштето, а изведувач на работите е компанијата Бони интерградба.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.