Општина Василево потпиша Меморандум за соработка со ЛАГ Беласица Огражден за изградба на парк во Чанаклија

339

Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, во рамките на проектот Програма за развој на заедницата кој е финансиран од УСАИД, а се имплементира на територијата на ЛАГ Беласица – Огражден (Локална акциона група – Беласица-Огражден),  во партнерство со Мрежата за рурален развој на Северна Македонија  (Rural Development Network of Nort Macedonia) потпиша Меморандум за соработка помеѓу имлементаторите и општествено одговорни организации од општина Василево со чија помош во материјални средства и услуги ќе се реализира проектната иницијатива „Изградба на парк во с. Чанаклија“.

Меморандумот има за цел да формализаира соработката помеѓу Мрежата за рурален развој на Северна Македонија со партнерот Лаг Беласица Огражден, општина Василево, ЈПКД „Турија“, Василево и Гарден центар Ристови, за реализација на проектната иницијатива.

Градоначалникот на општина Василево, Славе Андонов, по потпишувањето на Меморандумот, изрази благодарност до партнерите за соработката, чија крајна цел е изградба на нов парк во с. Чанаклија а со тоа и унапредување на квалитетот на животот на локалното население.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.