Општина Богданци ќе субвенционира по 300 денари месечно за потрошена вода на лица со социјална помош

2987

Општина Богданци ќе ги субвенционира трошоци за комунални услуги на граѓаните од ова општина кои се изложени на социјални ризици. Во Буџетот за ова година, општината има планирано и обезбедено средства

Вкупниот  износ на субвенцијата   ќе изнесува  300,оо денари  месечно за секој корисник и тоа за потрошена вода за пиење

Право да поднесат  барање за субвенционирање од средствата на  Буџетот на Општина Богданци имаат лица кои се корисници на социјална парична помош, но и да бидат корисници на услугите на ЈП „Комунална Чистота“ Богданци,

Со барањето за субвенционирање на трошоци за комунални услуги се доставува лицата треба да достават потврда дека е корисник на социјална парична помош. потврда за користење на услуги од ЈП „Комунална Чистота“ Богданци  и лична карта.

Барањата ќе можат да се достават најдоцна до 03.02.2019 година до 16 часот во архивата на Општина Богданци.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.