Конче со пари од БРР ќе ја реконструира канализационата мрежа во Долни Липовиќ и доводниот цевковод во Ракитец

719

Општина Конче со средства од Бирото за регионален разгој  планира да изврши реконструкција на дел од канализационата мрежа – колектор во населеното место Долни Липович. За таа цел потпишан е договорот со ова институција во висина од 2 милиони денари. Затанува збор за договор  за кофинансирање на проектот кој по завршување на административните псотапки се очекува во најкраток времеснки период да се отпочне со  градежните активности.

Со првиот човке на Бирото за регионален развој  Рамиз Реџепи општина Конче потпиша договор и за финансирање на проектот за реконструкција на доводен цевковод до резервоар во с.Ракитец, предвидени средства за реазлизација на овој проект кој ке бидат доделени се 2.2 милиони денари.

,,Овој проект ќе биде од големо значање за жителите с.Ракитец за подобрување и зголемување на капацитети за вода,, објави градоначалникот Благој Илиев

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.