Дел од Струмица и повеќе села од струмичко, во недела во одредени периоди ќе бидат без електрична енергија

1500

Заради реализација на инвестициони зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, ЕВН Македонија – КЕЦ Струмица информира дека во недела на 18 октомври ќе има прекин на електричната енергија во повеќе реони во Струмица и населени места од регионот.

Прекини на електричната енергија ќе има и тоа:

Од 07:00 до 10:00 часот – Дел од Индустриска зона Север, Ново Добрејци, Никомил, Мебел 2000, Нипром, Карло, Бомјански, Бресто, Мебел 11-Септември, Татлатката, Индустриска зона Василево, Хелена, Елко-Инг, Градошорци, Ангелци, Индустриска зона Градашорци.

Од 10:00 до 13:00 часот – Тритерол на Просенички пат и Расадник кај Просениково.

Од 13:00 до 16:00 часот – Дел од Индустриска зона Север (Габро ДООЕЛ, Медитеран, Неимар, Рима-Комерц, Таргет ДОО, Конинг-градба, Фико-пласт, ДИА-2, Свишинокс, Мега-принт, слаткарница Карамела, Холанд-фарминг, Црвена Ружа, кванташки пазар), и краткотрајни прекини во Ангелци, Седларци, Вељуса, Водоча и Баница.

Од 16:00 до 19:00 часот – Дел од Василево, дел од Ново Добрејци (Ребека ДООЕЛ, Сеча ДООЕЛ, Ки-Бо Комерц и други), Старо Добрејци, Роко-2000, Нави-Пром и фабриката за мебел Ал-Мак.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.