Во Валандово ќе се избира најдобриот ловџија стрелец на летечки мети ТРАП во Југоистокот

3026

На стрелиштето на Ловното друштво ,,Орел” од Валандово ќе се одржи финалната серија за избор на најдобар ловџија – стрелец,  во спортската дисциплина ТРАП или стрелање на летечки мети. На турнирот кој е закажан утре  ќе бидат најдобрите 20 ловџии стрелци од досега одржаните осум турнири во Југоистокот а на нив ќе се приклучат уште 10 успешни стрелци кои покажале солидни резултати но не учествувале на сите осум турнири.

Членови на Ловни друштва од Струмица, Радовиш, Василево, Босилово , Ново Село, Иловица и Валандово утре треба да стрелаат во финалната серија за да се дознае кој е најдобриот во Југоистокот во ТРАП спротска дисциплина која станува се поатрактивна на светско ниво а е дел и од последните олимписки циклуси

На ова регионално натпреварање досега се одржаа вкупно осум турнири и тоа во Струмица кој беше на 14 април, Радовиш кој се одржа на 29 април, потоа  четирите мајски турнири во Иловица, Василево, Куклиш и Валандово и последените два кои беа овој месец во Ново Село и Босилово. На сите турнири учествуваа околу 300 стрелци од сите ловни друштва во Југоистокот

Трајче Коцев од ЛД Фазан од Василево има најдобар резултат по 8 те трунири пред Блаже Митев од ДИ-ВА Струмица и Коста Поцков од Бучим Радовиш. Но утре на стрелиштето во Валандово сите почнуваат од нула и рамноправно влегуваат во трката за најдобар стрелец на летечки мети. Според многумина се очекува доста инстерсна серија во која можни се и изненадувања со оглед на квалитетот што го поседуваат и останатите ловџии – стрелци.

Еве го рспоредот на  учесниците во финалната серија

1 Дени Ѓоргиев Струмица
2 Павле Танчев Н.Село
3 Димитар Келкоцев Радовиш
4 Киро Ѓоргиев Н.Село
5 Димитар Арапов Струмица
6 Лазе Костадинов Штип
7 Љупчо Сандев Радовиш
8 Ѓорге Ципушев Радовиш
9 Ратко Рабаџиски Радовиш
10 Александар Шопов Иловица
11 Стојчо Иванов Иловица
12 Наце Василев Струмица
13 Коста Сусинов Радовиш
14 Бојо Прцевски Босилово
15 Иван Котев Василево
16 Илија Сусинов Радовиш
17 Ванчо Коцев Василево
18 Васил Тушев Струмица
19 Ице Стоев Василево
20 Иван Атанасов Радовиш
21 Коста Тушев Струмица
22 Ристо Василев Н.Село
23 Ѓорге Илиев Валандово
24 Васе Божинов Босилово
25 Боби Тушев Струмица
26 Миле Ристоманов Струмица
27 Зоран Јованов Босилово
28 Коста Поцков Радовиш
29 Блаже Митев Струмица
30 Трајче Коцев Василево

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.