Владата со препорака државните и приватни фирми но и општините да донираат за обнова на ,,Глобал’’ во Струмица

1644

Владата на денешната 40 седница како што информираше владината прес служба ја разгледала и ја усвоила информацијата за доставениот повик од Здружението на граѓани,, Обнова Глобал“ со кој бара парични средства да се санираат проследиците и да повторно да заживее ГТЦ Глобал кој беше опожарен на 2 јануари

,,Владата на Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата во врска со доставениот Повик за донација од Здружението на граѓани ОБНОВА НА ГЛОБАЛ – Струмица и донесе заклучок да им препорача на органите на државната управа, јавните претпријатија основани од државата, акционерските друштва во државна сопственост, агенции, фондови, бироа, заводи, управи и сите останати државни институции, на единиците на локалната самоуправа во Северна Македонија, јавните претпријатија и другите правни лица основани од единиците на локалната самоуправа, како на приватниот сектор имајќи ги предвид хуманизмот и солидарноста како темелни вредности на уставниот поредок, во рамките на своите финансиски можности да донираат средства на Здружението на граѓани ОБНОВА НА ГЛОБАЛ – Струмица со цел обновување и реконструкција на опожарениот објект на ГТЦ Глобал – Струмица,, информираше владианта прес служба.

Здружението „Обнова Глобал” – Струмица изминативе денови ги повикува сите заинтересирани правни и физички лица, државни институции и органи да помонат во санирањето на последиците но и во обновта на ГТЦ „Глобал” Струмица кој беше опожарен на 2 јануари годинава. Апелираа паричните средства што ќе бидат донирани да се уплатат на следната жиро сметка – 270074779880184 депонент на ХАЛК Банка АД Скопје.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.