Владата одобри пари на Дојран за канализација во Фурка и на Валандово за реконструкција на пат кај Чалакли

2199

Владата на дешеншната седница донесе  за распределба на средства обезбедени во потпрограмата 30 – Урбанизам и градежништво за капитални дотации во единиците на локалната самоуправа од Буџетот на Министерството за транспорт и врски за 2020 година во износ од 46.170.000,00 денари.  Согласно донесената одлука пари ќе добијат 6 општини а меѓу нив и општина Дојран која ќе добие 5 милиони денари за изградба на канализациоона мрежа во населеното место Фурка

На предлог на Министерството за транспорт и врски, Владата денеска донесе Одлука и за распределба на средства обезбедени во потпрограма 20-Сообраќај и комуникации, од ставката капитални дотации до единиците на локалната самоуправа во износ од 74.500.000,00 денари.  Со ова одлука  4 милиони денари ќе добие општина Валандово за реконструкција на пат Чалакли Татарник а пари се предвидени и за други општини во земјава соопшти Владата.

Владата на денешната седница донесе Одлука за одобрување на средства од Буџетот  во износ од 144.260.500,00 денари на 89 јавни комунални претпријатија членки на АДКОМ – Здружение на даватели на комунални услуги за Република Северна Македонија како мерка од Програмата за справување со КОВИД–19 кризата како еднократна финансиска помош со цел надминување на тешката материјална состојба на вработените во претпријатијата членки на АДКОМ – Здружението на даватели на комунални услуги за Република Северна Македонија.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.