дома тагови Седларци

таг: Седларци

Се решава проблемот со пристапот до црквата и гробиштата во Радичево – ќе се асфалтира улица !

Почнаа изведбените работи за реализација на улицата од Радичево до црвата „Св. Илија“ со што ќе се реши еден од главните проблеми на жителите...

Чуварската служба на ЛД Фазан од Василево фатиле свој член како врши криволов кај Седларци

Ловочуварската служба на друштвото ,,Фазан’’ од Василево при вршење контрола на теренот кој го има под концесија, конкретно во атарот на населеното место Седларци...

Во општина Василево во сите населени места ќе се инсталира ново улично со штедливи ЛЕД светилки

Овие денови во општина Василево ќе отпочне постапката за замена на уличното осветлување со нови штедливи ЛЕД светилки, откако општинските власти потпишаа договор за...

Општина Василево асфалтираше две улици во населеното место Градашорци, деновиве ќе се асфалтира во Седларци, Добрашинци…

Во рамките на годинашнава програма за изградба и реконструкција на локални патишта и улици, општина Василево продолжи со асфалтирање на улици по населените места....

Турнир во мал фудбал за Митровден во Седларци – општина Василево со награден фонд од 60 илјади денари

По повод престојниот христијански празник Митровденво населеното место Седларци општина Василево ќе се одржи турнир во мал фудбал кој ќе биде со награден фонд...

Значително ќе ја подобриме патната инфраструктура, вели градоначалникот на Василево каде почна асфалтирањето на 14 улици

Денес во населените места Ангелци и Градошорци започна изградбата на улици од вкупно планираните 14 за ова сезона а за кои средствата се обезбедени...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Гевгелија идната недела ,,АРТ УМ“ фестивал – ќе се спои...

На 21 и 22 јуни 2024 година во Гевгелија ќе се одржи мултимедијален фестивал АРТ УМ . Овој фестивал ќе вклучува широк спектар на...