дома тагови МојДДВ

таг: МојДДВ

Се врши исплата на повратот на ДДВ за физичките лица кои скенираат сметки

Управата за јавни приходи врши исплата на повратот на ДДВ кај физичките лица за скенираните фискални сметки во последниот квартал од 2020. Се враќаат...

Ќе се исплаќа ДДВ за последното тримесечје од 2020 година, УЈП апелира да се внесат точни сметки

Управата за јавни приходи известува дека во текот на месец февруари 2021 година ќе се врши исплата на дел од ДДВ на граѓаните кои...

Почна исплатата на МојДДВ за април, мај и јуни

Започна исплатата на повратот на ДДВ на граѓаните за месеците април, мај и јуни, односно второто тримесечје од 2020. Досега на сметките на над...

Две лица од Струмица добија по 100 илјади денари од наградната игра МојДДВ #МојаНаграда

Синоќа се одржа извлекувањето на 15 те награди од по 100.000 денари од наградната игра  МојДДВ #МојаНаграда во која учествуваа сите скенирани фискални сметки во...

Од 15 декември секој ден по 10 парични награди ако скенирате фискални, ќе стартува МојДДВ – МојаНаграда

Од 15 декември започнува наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, која ќе трае една година и на која ќе се доделат две главни премии од по 50.000 евра. Како...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Се тапонира полски пат од Софилар до Ангелци за подобар пристап...

Во пресрет на новата производствена земјоделска сезона се тампонира полскиот пат од населбата Софилар во Струмица кон атарот на населеното место Ангелци. Станува збор...