дома тагови Медија Флеш

таг: Медија Флеш

Презентирани резултатите од проектот “Граѓанско сојузништво за репортери без граници”

Центарот за истражување и аналици Новус од Струмица ги презентираше резултатите од проектот "Граѓанско сојузништво за репортери без граници" поддржан во рамките на Програмата за...

Новус изработи брошура за медиумска писменост и градење критичка мисла за Репортери без граници

Центарот за истражување и анализи Новус од Струмица ја промовираше едукативната брошура за Медиумска Писменост и Градење Критичка мисла за Репортери без граници. Станува...

Новус изработи видео за медиумска писменост за репортери без граници (видео)

,,Медиумите ни помагаат да го разбереме функционирањето на нашиот непосреден свет и нашите индивидуални места во него, затоа медиумската писменост е важна за секоја...

“Слободата на мислата е слобода на изразување” – Трибина во Струмица за Репортери без граници

Во Струмица се одржа Јавна Трибина за Репортери без граници во рамки на проектот "Граѓанско сојузништво за репортери без граници" имплементиран од страна на...

„НОВУС“ од Струмица ќе ја унапредува медиумската писменост а ќе работи и на намалување на корупцијата

Центарот за истражување и анализи „НОВУС“ го имплементира проект „Граѓанско Сојузништво за репортери без граници“ во партнерство со „Медија Флеш“ - Струмица. Вкупната вредност...

Медија Флеш ги едуцираа волонтерите на Црвениот крст, како против лажните вести и критички да реагираат

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ ги едуцираа волонтерите на Црвениот крст од Струмица и секретарите на ова организација од Струмица и Радовиш како...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Судиски бандитизам – денешното сценарио во Голема Речица е за Оскар,...

Денешното судиско сценарио ќе беше номинирано за Оскар. Вака реагираат од ФК Детонит Плачковица од Радовиш по денешниот натпревар во Голема Речица каде претрпеа...