дома тагови диви депонии

таг: диви депонии

Струмички Комуналец повторно чисти диви депонии, детектирани се дури над 20 кои лани ги исчисти

,,Лани исчистивме 27 диви депонии, сега, според последните информации од терен, има околу 21 дива депонија, истите депонии што беа исчистени во 2020 година, сега...

Општина Василево набави нов камион за ЈП Турија за ефикасно и редовно собирање на сметот и да се намалат...

Oпштина Василево набави нов камион за собирање смет за потребите на Јавното комунално претпријатие „Турија“, со што се отвора можноста за целосно покривање на...

Општина Василево воведува организирано собирање на отпадот од сите домакинства во 6 населени места каде постави контејнери

Советот на општина Василево на последната седница на предлог на ЈП ,,Турија’’ ја донесе одлуката за организирано собирање на отпад од домакинства од шест...

На исчистените депонии во Струмица поставени табли – Забрането фрлање било каков комунален отпад

Струмички ,,Комуналец’’ и општина Струмица поставија табли на локациите каде се исчистија дивите депонии со пораки до граѓаните  дека согласно законската регулатива е забрането...

Струмица ги чисти дивите депонии но акцијата е и потсетување како треба да се однесуваме кон природата, вели Јаневски

Од населените места Водоча, Просениково и Добрејци, Општина Струмица и Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, денеска, започнаа голема акција за чистење на дивите...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Во Гевгелија идната недела ,,АРТ УМ“ фестивал – ќе се спои...

На 21 и 22 јуни 2024 година во Гевгелија ќе се одржи мултимедијален фестивал АРТ УМ . Овој фестивал ќе вклучува широк спектар на...