дома тагови Горан Цветков

таг: Горан Цветков

Никола Андонов ја превзеде градоначалничката функција, вети завршување на канализацијата во Ново Село и водоводи по селата

Никола Андонов ја превзеде градоначалничката функција во општина Ново Село од досегашниот вршител на должноста Горан Цветков. Откако го прими решението од Општинската изборна...

Младите од Ново Село ја продолжија традицијата, ги одржаа Ѓурѓовденските средби и ги покажаа народните носии преку дефиле и...

Ден пред Ѓурѓовден во Ново Село се одржуваат ,,Ѓурѓовденски средби’’ кои вчера се поклопија со изборите за градоначалник  во ова општина.  Но со цел...

Фото – Учениците од Мануш Турновски од Ново Село вапсаа јајца и собираа донации за хумани цели

Учениците на ООУ ,,Мануш Турновски’’ од Ново село и децата ученици од подрачните училишта од Ново Коњарево, Смоларе, Зубово, Дражево и Сушица во паркот...

За четири села во општина Ново Село ќе се изработува проектна документација за изградба на водоводи

Општина Ново Село преку Бирото за  регионален рамномерен развој ќе изработува  техничка проектна документација за изградба на водоснабдителни системи во четири населени места. Станува...

Кризниот штаб и ВД Градоначалникот на Ново Село се вклучија во гаснење на пожарот кај Бајково

Шумскиот пожар кај Бајково - општина Ново село и понатаму е активен. Според информациите гори нискостеблеста и ретко дабова шума и сува трева, и...

Училиштата во Сушица и Мокриево ќе се греат на пелети, општина Ново Село ќе инсталира нови системи за затоплување

Подрачните училишта во Сушица и Мокриево ќе добијат системи за топловодно греење на пелети откако општина Ново Село доби грант од 26 илјади евра ...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Радовиш доби ,,Европска ознака за добро управување” согласно стандардите на Советот...

Општина Радовиш доби признание за добро управување од Советот на Европа и покажала високо ниво на суогласеност со начелата на доброто демократско управување. Станува...