дома тагови Ана Витанова Рингачева

таг: Ана Витанова Рингачева

Ана Витанова Рингачева од Струмица прогласена за Европска жена на годината оти пренесува љубов за македонскиот јазик !

Професорката Ана Витанова Рингачева од Струмица е прогласена за Европска жена на годината. Таа денеска признанието го доби од канцеларијата на ЕУ во земјава...

Ана Витанова Рингачева која создава интерес за Македонскиот јазик, предложена за Европска жена на годината – еве како да...

Професорот Ана Витанова Рингачева е предложена за Европска жена на годината од страна на канцеларијата на ЕУ во земјава.  Предлогот стаста од Европската куќа...

Во новиот двоброј на „Зенит” украински автори со поезија пишувана под татнеж на бомби и истрели !

Десетина современи украински поети застапени во најновиот двоброј на „Зенит“ број 8-9. Автори кои изминатите десет месеци творат под татнежот на бомбите и под...

Видое Подгорец не е соодветно третиран од научната јавност, заслужува внимание – кажаа учесниците на симпозиумот за неговата оставнина

Писателот Видое Подгорец со чија литература израснаа сите деца во земјава не е соодветно истретиран од научната јавност иако неговите дела имаат универзални пораки....

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Лидери со интегритет и почит се создаваат – кажаа учесниците на...

Фондацијата „Ѓорѓи Марјановиќ“ и Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје организира конференција за одбележување 85 години од раѓањето...