Со ковид-19 вакцините не се вршат репресии и експерименти врз луѓето

Постот што ги рецензираме  изнесува неточни  и манипулативни тврдења дека невакцинираните ќе бидат подложени на репресии и присилни тестирања, кои наликуват на дехуманизираниот однос...

Училиштата не се отворија за да се собере генетски материјал

Тврдењето дека училиштата се отвораат за „да се собере генетски материјал“ се коси со законите кои се однесуваат на тајноста на здравствените податоци и...

Постот дезинформира дека ковид вакцините ќе доведат до нова варијанта што ќе убие 35 проценти од луѓето

Во документот линкуван во постот се изнесени четири хипотетички сценарија за иднината на пандемијата со коронавирусот кои се однесуваат на самиот вирус. Во првото...

Ќе продолжи дарувањето крвна плазма од лица кои прележале ковид

Во земјата не се укинува донирањето крвна плазма, вели директорот на Институтот за трансфузиона медицина, доктор Садула Усеини, кој нагласува дека се користи крвна плазма...

Не е вистина дека не постои ковид, туку само ,,антиковид отровни лекарства”

Kовид-19 постои и е изолиран во лабораторија во официјална постапка. На 7 јануари 2020 година, Кина го изолира вирусот и го идентификуваше како коронавирус,...

Технологијата на мРНК вакцините е надеж за создавање и вакцина против ХИВ

Со децении научниците мака мачат да создадат вакцина против ХИВ, тргнувајќи од логиката, односно од традиционалното размислување, дека вакцината треба да го поттикне природниот...

Дезинформација е дека 90 проценти од починатите се вакцинирани

Фејсбук објава без докази и извори од релевантни институции, шири невистини дека 90 проценти од починатите овој месец се вакцинирани, додека анализите на Министерството...

Не е прогласен крај на пандемијата во Германија на 14 јануари 2022 година

Не е вистина дека во Германија завршила пандемијата со коронавирусот. Напротив, земјата се соочува со рекордни бројки на новозаразени, што е закана за нејзиниот...

Не е точно дека СЗО не препорачува да се носат маски во училиштата

СЗО има донесено препораки за употребата на маски во училиштата и тоа за секоја возраст. Не е точно дека СЗО нема препораки за тоа...

НАЈПОПУЛАРНИ

СЛУЧАЕН ИЗБОР

Оглас: Се продава стан во Струмица на улица „Кољо Орцев“...

Се продава стан на улица „Кољо Орцев“ бр 8  во Струмица со имотен лист бр 54714. Станува збор за стан бр 1 со стамбен...