Што нуди за студирање Американ Колеџ од Скопје – информирајте се на 10 мај, превозот од Југоистокот бесплатен

694

Универзитет Американ Колеџ Скопје ќе на 10 мај од 12 до 17 часот се одржи отворен ден, каде сите идни и сегашни студенти ќе се запознаат со можностите и придобивките од студирање на овој универзитетот. Освен информации за студиските програми, идните студенти кои ќе се запишат за време на отворениот ден добиваат 5 проценти попуст на школарината.

Во рамките на Отворениот ден, сите заинтересирани за квалитетно високо образование ќе добијат детални информации за различните факултети, наставните програми и современата методологија што се применува во текот на студиите. Ќе бидат претставени факултетите за деловна економија и организациски науки, архитектура и дизајн, компјутерска техника и информатика, странски јазици, правни науки,факултетот за политички наукии катерда за психологија.

Информациите за посебните факултети ќе можат да се добијат на посебни информативни пултови, каде ќе бидат достапни и информации за стипендиите кои ги нуди Американ Колеџ и можноста за практична работа во компаниите кои се членки на бизнис советот на УАКС, а професорскиот кадар ќе нуди дополнителни стручни објаснувања за различни аспекти од студиските програми.Истовремено, на  отворениот ден,сите заинтересирани ќе имаат можност да се информираат за Еразмус плус програмата која е достапна за студенти од додипломски и пост-дипломски студии, преку која се нуди студирање во 28 – земји членки на Европската Унија, како и Исланд, Норвешка, Лихтенштајн и Турција.

Универзитет Американ Колеџ Скопје за да овозможи навремено информирање, организира и превоз за сите заинтересирани идни и сегашни студенти од другите градови од земјата. Сите заинтересирани за присуство на отворениот ден  може да се пријават на networking@uacs.eu.mk, по што ќе добијат прецизни информации за организираниот превоз до Скопје.

По официјалниот дел од Отворениот ден на УАКС, посетителите ќе може да уживаат и во добра забава со средношколскиот бенд од ДСУ Гимназија Никола Карев.

Универзитетот Американ Колеџ Скопје е основан 2005-та година и е единствениот меѓународно акредитиран универзитет во нашава земја со признание од Советот за акредитација на бизнис школи и програми (ACBSP) од Соединетите Американски Држави. Оваа високообразовна институција ги комбинира најдобрите методи и практики од американскиот и европскиот образовен систем, пресретнувајќи ги очекувањата на студентите. АмериканКолеџ Скопје е во континуирана активна соработка со седумте највисоко рангирани универзитети во светот, а студентите имаат можност да го продолжат своето образование во реномирани странски високообразовни институции како: Меѓународниот универзитет одВирџинија (САД), Универзитетот Џон Кабот (Италија), Веларус Колеџ (Белгија), Универзитетот во Вормс (Германија) и многу други.

Крадењето авторски текстови е казниво со закон. Преземање авторски текстови и фотографии од ©DRNKA.MK е дозволено само делумно и со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.